Welkom


Hoe digitaal ben jij? Grote kans dat je jezelf ziet als een digitale beginner. Uit recent onderzoek van Strategy&, onderdeel van het PwC-netwerk, blijkt namelijk dat maar liefst driekwart van de Nederlanders zichzelf als een digitaal ‘groentje’ ziet. De onderzoekers waarschuwen dat Nederlandse bedrijven de komende jaren digitaal moeten versnellen zodat de achterstand op met name Azië niet onoverbrugbaar wordt.

Natuurlijk is ‘digital’ geen doel op zich. Bij PwC beschouwen we technologie en digitale oplossingen vooral als ondersteunend bij de aanpak van belangrijke problemen. Zo werken we aan voorspelmodellen waarmee we patronen binnen data kunnen ontdekken. Inmiddels maken artsen al gebruik van ons model bij de behandeling van multiple sclerosis. Op die manier krijgen patiënten de therapie die het beste aansluit. Ook dat is digitalisering.


De wereld om ons heen digitaliseert razendsnel. PwC helpt mee aan die verandering, maar is ook zelf volop in beweging. Om zelf digitaal fit te blijven, hebben we een fitness-app gelanceerd; een eenvoudig hulpmiddel om collega’s te inspireren en te informeren over digitale ontwikkelingen en diensten.


Tegelijkertijd werven we veel nieuwe collega’s met een heel divers profiel, niet alleen met digitale kennis maar ook met vaardigheden als creativiteit en probleemoplossend vermogen. Onze nieuwe Digital Assurance Traineeship vind ik daar een mooi voorbeeld van: een intensief 2-jarig traineeship waar het oplossen van potentiele risico’s in een digitale wereld centraal staat. Een ander mooi voorbeeld is Fast Track Cyber Security, een populair programma voor pas afgestudeerden die onze volgende leider op het gebied van cyberbeveiliging willen worden.


Ook in mijn eigen Tax-praktijk neemt digital een grote vlucht. Zo zijn collega’s van Legal al heel ver met het gebruik van kunstmatige intelligentie door grote hoeveelheden contracten met behulp van machine learning te analyseren.


Wil je echt weten hoe digital je oude werkgever is? Ontmoet ons dan 24 of 25 mei op The Next Web, de grootste internationale conference van Europa op het gebied van tech en innovatie. En lees vooral deze digital special van de Alumni Update.

Ik wens je veel leesplezier.

Marc Diepstraten